Bosch


În domeniul auto, divizia Bosch Automotive Aftermarket este lider mondial, datorită celor aproximativ 14.000 de angajaţi, în furnizarea pieselor de schimb pentru autovehicule, a echipamentelor de service şi a altor componente în domeniul aftermarket. În plus, suportul tehnic oferit clienţilor pentru sistemele şi componentele auto face parte din serviciile sale.

Distribuţie

Unul din obiectivele principale ale diviziei Automotive Aftermarket este aprovizionarea clienţilor Bosch - aceştia sunt fie producătorii de autovehicule, comercianţii de specialitate şi service-urile auto - cu un sortiment larg de piese de schimb, care este trimis din Karlsruhe în 140 de ţări. Departamentul logistic coordonează alte 24 de locaţii de depozitare la nivel mondial aparţinând diviziei Bosch Automotive Aftermarket.

Sortimentul de produse obţinute prin tehnologie modernă cuprinde aproximativ 450.000 de articole, de la componente pentru sistemele de siguranţă până la celebrele bujii cu scânteie. Aproximativ 300 de angajaţi din Global Distribution Center din Karlsruhe garantează faptul că piesele dorite ajung oriunde pe teritoriul Europei şi în orice punct de pe glob.

Concepte de service

Divizia Automotive Aftermarket se ocupă inclusiv de conceptul de Bosch Service, acesta cuprinzând cea mai mare reţea de service-uri auto independente la nivel mondial cu peste 15.000 de parteneri, din care aproximativ 80 în România. Începând cu Aprilie 2009, tot Divizia Automotive Aftermarket administrează conceptele de service "AutoCrew" şi "AutoCrew Truck+Trailer" prin achiziţia companiei AutoCrew GmbH. Această reţea de service-uri cuprinde 500 de parteneri AutoCrew în Europa, din care 400 în Germania.

Echipamente de service

În domeniul echipamentelor de service sunt oferite aparate de verificare şi testare, software pentru diagnoză, documnetaţie de service, cunoştinţe tehnice şi şcolarizări pentru service-urile auto. În cele 43 centre de şcolarizare la nivel mondial, Bosch şcolarizează anual peste 60.000 de participanţi. Divizia Automotive Aftermarket oferă la nivel mondial comercianţilor de specialitate şi service-urilor auto atât tehnologia completă de diagnoză, cât şi o gamă largă de piese de schimb - de la piese noi până la piese remanufacturate.
 Mai multe informaţii despre piese auto aici sau despre echipamente de service aici